آخرین اخبار
کد مطلب: 91727
گردن درد را جدي بگيريد
گردن درد، دردي خاموش
تاریخ انتشار : 1393/11/01 13:12:16
نمایش : 5727
به گواه کارشناسان و جامعه پزشکي، گردن درد را درد خاموش بايد نامند و در صورت آسيب ديدگي در طولاني مدت ترميم آن مشکل و گاه محال خواهد بود. حال يک داستان واقعي درباره اين موضوع رابراي شما بيان مي‌کنيم.
به گزارش سلام لردگانبه نقل از اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ من خودم يکي از افرادي هستم که به دليل شغلي که دارم خيلي پاي کامپيوتر، موبايل ، تبلت، تلويزيون و مواردي از اين دست مي نشينم.

گاهي آنقدر محو کارم مي شوم که گويي اصلا گذر زمان را احساس نمي کنم و شايد تا 10 ساعت هم مدام پاي يکي از اين ابزار هاي ارتباطي نوين مشغول باشم  وقتي کارد به جانم مي خورد تازه مي فهم که چه گردن دردي گرفته ام و ديگه کار از کار گذشته و بايد دردش رو تحمل کنم و اينجا ديگه از کارم و اين ابزارهاي ارتباطي بيزار مي شوم و پرتشون مي کنم يه گوشه اي، اما به نظر شما اين راه راه درستي، خب خودم هم مي دونم که درست نيست، اما بايد چه کاري انجام دهم، کار من دائما با کامپيوتر و لپ تاپ و موبايل و ... است.
 

يکي از دوستام يه دکتر به من معرفي کرد که مي دونه بايد از اين ابزارهاي ارتباطي به چه مقدار و اندازه اي و به چه نحوي استفاده کنيم که دچار آسيب ديدگي هاي جبران ناپذير نشيم،‌ يک روز رفتم و سري به مطبش زدم.
 
در مطب دکتر پر بود از افرادي که مثل من بيش از حد از اين ابزارهاي نوين استفاده کرده بودند، يکي مثل من گردن درد داشت،‌ يکي دچار کمردرد شده بود و ديگري مشکل زانو پيدا کرده بود،‌ خلاصه منشي يکي يکي اسامي را صدا مي زند، آقاي فلاني،‌ چند بار اسم را تکرار کرد اما اون آقا توجهي نمي کرد، چون همش سرش توي موبايل بود، منشي چند بار ديگر اون آقا رو صداد زد اما بازهم نشنيد و محو تکنولوژي شده بود انگار در اين دنيا نيست، خلاصه نوبت به اسم من رسيد و رفتم داخل.
 

استاد فاتح که عمري ازش گذشته بود، فردي جا افتاده و ساده بود و گفت جوان چي شده، ماجرا را براي شرح دادم و بعد از تمام شدن صحبتهام سرش رو انداخت پايين و بعد از چند لحظه سکوت گفت، که چرا به استفاده ناصحيح از ابزاري که خودمون خلقش کرديم به سلامتيت توجه نکردي، جوابي نداشتم و سکوت کردم، بعد هم از اينجا شروع کرد که خداوند بدن انسان رو با تمام پيچيدگي هاش براي کارهاي بهتر خلق کرده و ما در قبال اين بدن مسئوليم، کارکردن به بهانه ي از بين بردن نعمت الهي که صحيح نيست.
 
استاد فاتح براي درمان من شروع کرد به آشناکردن خودم با بدنم،‌ در واقع يک کلاس خداشناسي گذاشت چرا که ما داريم براي خداشناسي اول بايد خودشناسي داشته باشيم،‌ خلاصه نوبت به اندام گردنم رسيد با گردن جزو يکي از مهمترين اندام هاي انسان هاست شايد در صورت آسيب ديده گيجبران آن سخت و گاهي غير ممکن باشد.
 

گردن انسان شامل 7 مهره است که بعد از کمر، شايع ترين مفاصل مستعد آرتروز، ساييدگي و کاهش فاصله و فتق ديسک است. البته مهره هاي گردني از آنجايي که نخاع و ريشه هاي عصبي بسيار مهمي را در برگرفته بسيار حساس تر از مهره هاي کمري هستند و آسيب هاي جدي اين ناحيه مي تواند باعث فلج کامل دست ها و پاها گردد.
 

عوامل متعددي باعث ايجاد درد در گردن و متعاقب آن دردهاي تير کِشنده و جان فرسايي در دست ها مي شود از جمله اين عوامل: التهاب بافت هاي نرم اطراف مفصل هاي مهره اي خشکي مفاصل، وضعيت نامناسب سر و شانه ها، تغيير شکل مهره ها به طور اوليه يا ثانويه، آرتروز، ديسک و بيماري هاي ناشي از گرفتگي هاي عضلاني، و کشيدگي هاي ليگاماني است.
 

استاد فاتح ادامه داد:‌ توجه و رعايت نکات ياد شده ذيل را نه تنها به شما بلکه به همگان توصيه مي کنيم چه در محيط هاي کارگري، چه در محيط هاي کارمندي يا حتي در خانه؛ و اين نکته را يادآور مي شوم که صِرف مطالعه کافي نيست، بلکه عمل به تک تک موارد ياد شده الزامي است تا دچار درد گردن و عوارض ناشي از آن نشويم.

بيشترين علل وجود دردهاي مختلف در ناحيه گردن ناشي از سه بيماري شايع آرتروز، فتق ديسک و سندرم هاي عضلاني است که در صورت وجود درد در ناحيه گردن و انتشار آن به دست ها حتي در مراحل اوليه آن بايستي به پزشک مراجعه کرد تا تشخيص قطعي در مراحل اوليه صورت گيرد چرا که درمان در اين مراحل بسيار مفيدتر و مؤثرتر واقع مي گردد.


نکات بسيار ساده اما بسيار مهم:
  • هميشه گردن خود را چه در حالت ايستاده، نشسته، يا راه رفتن، صاف و عمود بر بدن نگهداريد به طوري که هيچ زاويه اي با بدن نسازد.
  • هرگز گردن خود را خم نکنيد بلکه اگر لازم است صندلي خود را کوتاه تر کنيد يا ارتفاع ميز خود را بالاتر ببريد تا مجبور به خم کردن گردن خود نباشيد. چرا که بسياري از بيماري هاي گردني ناشي از خم بودن گردن به مدت طولاني است. بنابراين حتي الامکان گردن خود را خم نکنيد و اگر مجبور به اين کار هستيد، هر از چند گاهي گردن خود را صاف کنيد.
 
  • از نرمش ها و حرکاتي که در آنها مجبور به خم کردن گردن هستيد دوري کنيد.
 
  • اگر کارتان نشسته است و مجبور به خم کردن گردن خود هستيد حتماً با يکي از دستانتان از وزن سرتان و فشار آن بر روي مهره هاي گردني بکاهيد تا کمتر دچار صدمات گردني شويد.
  • بهتر است از ميزهايي استفاده کنيد که شبيه ميز تحرير مدارس است و پايه هاي جلويي آن، کمي بلندتر از پايه هاي عقبي است به اين ترتيب کمتر ناچارمي شويد گردنتان را خم کنيد.
 
  • موقع مطالعه سعي کنيد کتاب يا روزنامه را بالا نگهداريد نه اين که گردنتان را خم کنيد. مدت هاي مديدي اينگونه مطالعه کردن ممکن است به گردن شما آسيب بزند.
 
  • حتي الامکان هنگام خوابيدن از بالش کوتاه استفاده کنيد. به طوري که سرتان در امتداد بدن قرار گيرد نه اين که خم شود.
 
  • در موقع رانندگي تا آنجا که مي توانيد به فرمان نزديکتر بنشينيد تا مجبور نباشيد دستهايتان را دراز کنيد و به فرمان برسانيد چرا که به طور مستقيم و غير مستقيم ايجاد گردن درد مي کند.
 
  • صندلي که روي آن مي نشينيد و رانندگي مي کنيد حتماً بايستي داراي تکيه گاهي جهت گردن باشد. چرا که در بسياري از حوادث رانندگي از قبيل ترمزهاي شديد ( که باعث حرکت شديد رو به جلوي گردن مي شود) و برخورد شديد اتومبيل ديگري از پشت ( که باعث حرکت شديد رو به عقب گردن مي شود ) سبب آسيب نخاع در اثر شکستن و جابجايي مهره ها مي گردد.


تمرينات و حرکات مفيد
  • گردن را ضمن سفت کردن عضلات آن به سمت عقب، چپ و راست حرکت دهيد.
  • از حرکات چرخشي گردن و سر خودداري کنيد.
 
  • شانه ها و عضلات اطراف را تقويت نماييد، چرا که با افزايش قدرت و تحمل اين عضلات، فشار کمتري روي مهره و ديسک هاي بين مهره اي وارد مي شود.
  • شانه هايتان را بالا ببريد و به گوشهايتان نزديک کنيد. 5 ثانيه نگه داريد، سپس آزاد نماييد. اين حرکت را روزي سه مرتبه هر مرتبه 30 بار تکرار نماييد.
  • شانه هايتان را به سمت عقب حرکت دهيد به طوري که کتف هايتان از پشت به يکديگر نزديک شوند اين حرکت را روزي سه مرتبه هر مرتبه 30 بار تکرار نماييد .


 
  • روي يک تخت دراز بکشيد و گردن تان را از پايين به بالا حرکت دهيد. اين حرکت را روزي يک بار و هر بار 40 مرتبه انجام دهيد.
 
  •  هميشه حالتي نظامي وار داشته باشيد سر صاف و مستقيم، نگاه به جلو، شانه ها عقب و بالا، و سينه بيرون، شکم داخل، چه در حالت ايستاده و يا راه رفتن يا نشستن .
بعد از اين صحبتها،‌ تصميم گرفتم که سعي کنم ديگه سلامتي خودم رو به خطر نيندازم و بيشتر به بدنم احترام بگذارم،‌ خلاصه حالا انتخاب با خود شماست که از اين نعمت الهي به نحوه درست و شايسته استفاده کنيد يا!! راستي دريچه فناوري اطلاعات تصميم گرفته تا بيشتر در مورد اين موضوع ها و آسيب هاي ابزارهاي ارتباطي نوين که بخش بزرگي از زندگي ما رو فرا گرفته استاد فاتح صحبت کنيم، خوشحال مي شويم که نظرات خودتون رو براي ما ارسال کنيد.

گزارش:‌ محمد الماسي
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس